NÄIN VALEHTELEN SOMESSA

Kuulen jonkun verran kuittailua mun tarkkuudesta blogin, instagramin ja muun julkisivun suhteen, minkä annan itestäni ulos. En ota tätä pahalla, vaikka ite en koe olevani vielä ees pahimmasta päästä, mutta kyllä niitä aidompiakin ihmisiä löytyy, paljon.

Sain vasta nyt aikaseks toteuttaa tän haasteen "näin valehtelen somessa", jonka tosi moni muu bloggaaja toteutti jo loppu kesästä. Oon ollu säälittävän laiska blogin suhteen nyt loppu vuonna, mutta haluun tehä muutoksen tähän nyt.

_MG_7646 _MG_7656
Menen niihin hotelleihin, ravintoloihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olla some-ystävällisiä ja kaunista kuvattavaa.
Totta, mutta riippuu tosi paljon myös tilanteesta. Hotellit, oi kyllä. Osalla mun reissukumppaneista saattais olla sananen sanottavana tähän.. Hotellien valinta ei oo ihan niin helppoo mun, kun jonkun muun kanssa. Tapahtumat ja ravintolat ei ihan suoraan valikoidu näillä perusteilla, vaikka en voi kieltää ettenkö joka kerta miettis johonkin tapahtumaan mennessä jo valmiiks hyviä kuvausspotteja tai kattelis ravintoloiden sisustusta vähän sillä silmällä.

Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia.
Totta. Vaikka tää nyt on ehkä vähän hölmö kysymys. Mun tyyli on mun tyyli ja mä nyt oon jo luonteeltani perfektionisti ja pikkutarkka, oli mulla blogia tai ei. Eli joo kyllä, teen kattauksen ja sisustan sen mukaan, että siitä voi ottaa kuvia. Väitän, että tekisin edellämainitut, vaikka kukaan ei kuvia ottaiskaan. Pukeudun myös yleensä niin, että voisin tallustaa suoraan kameran eteen, mutta on mullakin niitä huonoja päiviä. Viimeks eilen muistutin lähinnä koditonta koko päivän.

En ota itsestäni kuvia, enkä Insta stories -videoita, joissa minulla ei ole meikkiä.
Tarua. Huijaan, jos sanon että otan usein, koska mulla on ripsipidennykset lähes aina, joten harvoin oon ihan ilman meikkiä. Mielummin tietty meikillä, mutta en mä nää ongelmaa varsinkaan storien kanssa. Feedistä oon tosi tarkka, joten se riippuu hyvin paljon kuvasta.
  heiniiii_MG_7717
Teen asioita ja kerron asioista blogissa, joiden tiedän tukevan omaa brändiäni. 
Totta. En kyllä koe, että mun blogi omistaa mitään selkeetä brändiä, mutta enemmän tulee jaettua sisältöä niistä jutuista, jotka yleensä kiinnostaa lukijoita, mitkä näyttää hyvältä ja sopii mun mielestä tänne.

Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalle. 
Totta ja tarua. En koe tarpeelliseks lähtee muokkamaan mua ulkonäöllisesti, eli suurentamaan silmiä, valkasemaan hampaita tai kaventamaan reisiä, mutta sen myönnän, että moni muokkaus poistaa epäkohtia ja esim. silottaa ja sävyttää ihoa. Myös hiusten väri useesti voi kirkastua muokkauksen yhteydessä. Mun ajatus ei kuitenkaan lähtökohtasesti oo muokata mua, vaan koko kuvaa kokonaisuutena kauniiksi.

Silottelen elämääni somessa.
Totta. Paljon jää kuvia ja asioita ihan arkisesta elämästä julkasematta, välillä jopa ihan typeristä syistä, mutta osan asioista ja usein just ne ikävimmät haluaakin pitää omana tietonaan. Tää silottaa ja ison osuuden. Myös osa kuvista saattaa näyttää hienommilta ja kivemmilta, mitä kuvaushetki on oikeesti ollut. Hyvänä esimerkkinä tän postauksen kuvat. Näytän iloselta ja onnelliselta mun kaislojen kanssa ja vaikka sitä olinki, ihan oikeesti, niin ei toi pureva -10°C pakkanen, pieni tuuli ja umpihanki naurattanu kuvaajaa eikä mua. Rakastan ajatella asioita visuaalisesti ja miettiä, miten jonkun hetken sais ikuistettua kauniisti.

_MG_7669 _MG_7685 heiniä Kadun joitakin blogiyhteistöitäni.
Tarua. Oon onnistunu tähän asti kieltäytymään yhteistöistä, jotka ei mua oo miellyttäny, joko vaatimuksiltaan tai brändiltä. Tykkään siis mun tän hetkisistä yhteistöistä ja myös menneistä.

Bloggaajien elämä on glamourista. 
Tarua. Liikaa oletetaan ja helposti saadaan se siltä näyttämään. Mikään ei kuitenkaan tuu ilmaseks, vaikka se usein niin sivustaseuraajalle näyttäytyy. Jokaisen tuotteen tai palvelun eteen on nähty vaivaa, aikaa ja rahaa. Kuvauskalusto tai editointivälineet ei oo kaikille ilmasia, eikä kuvia oteta tai muokata yleensä tunnissa eikä kahessa. Samanlaisia ihmisiä ollaan muiden kanssa, meillä vaan harrastuksena tai ammattina on some.

Ajattelen hetket Instagram-kuvina.
Totta. Tähän mä sorrun surullisen usein. Mulla on tälläkin hetkellä selkee visio uuden vuoden kemujen kuvista ja siitä mitä tarviin, että saan sen toteutettua. Myös monille matkoille mietin jo valmiiks, missä haluan käydä kuvia ottamassa.

Seuraan Jodelia ja keskustelupalstoja sekä googlaan nimeni tasaisin väliajoin.
Tarua. Tähän en oo lähteny, enkä usko että lähiaikoina olis tarve ees lähtee. En oo todellakaan niin iso nimi vielä, että ihan keskustelujen aiheeks päätyisin._MG_7699 _MG_7703 Tutustun blogin/somen kautta ihmisiin, joiden toivon auttavan itseni kuuluisuuteen. 
Tarua. Oon tutustunu kyllä moniin upeisiin tyyppeihin ja saan olla blogille siitä kiitollinen, mutta en oo ikinä ajatellu asiaa näin. On mun mielestä mautonta, jos joku vaan tällä verukkeella haluaa tutustua toiseen ihmiseen.

Bloggaaminen ei ole oikea työ. 
Tarua. Bloggaaja on yrittäjä siinä missä muutkin. Työmäärää blogin ja somen ympärillä tai taustalla ei pidä vähätellä. Ne ketkä tällä hankkii elantonsa, on kyllä tehny myös työnsä sen eteen. Puhumattakaan niistä, ketkä on yrityksille korvaamaton markkinoinnin työkalu, mutta tästä huolimatta tekee bloggaamisen rinnalla jotain muutkin työtä.

Ostan tuotteita tai vaatteita ainoastaan kuvattavaksi.
Tarua. Kuulostaa kamalalta tuhlaamiselta ostaa joku vaate vaan kuvia varten ilman, että ite pitää tästä lainkaan. Yhden poikkeuksen kyllä löydän, kosmetiikka. Tätä ostan ja nään monien ostavan testimielessä, jotta voi jakaa kokemuksia. Myös tuotoriaaleja varten ymmärrän, jos tulee hankittua joskus jotain turhaa hömppää, mutta pääasiallisesti just vaatteita en ostais ilman pätevää syytä, vaan kuvia/videoita varten.
_MG_7694 Ihanaa ja onnellista uutta vuotta 2019!

2 kommenttia