6X PAKOLLISTA AAMURUTIINIA

Vihaan eniten kiireellisiä aamuja ja pommiin nukkumista (vaikka harrastankin sitä säännöllisesti). Pidän itteeni aamuihmisenä, vaikka en vielä ookkaan päässy sille aamu kuudelta heräämislevelille. Se olkoon mun seuraavana tavotteena. Askeleen oon sitä kuitenkin jo lähempänä, koska nykyään mulla on tarve saada laittaa myös viikonloppusin herätyskello herättäämään ajoissa etten nuku päivän parhaan momentin ohi! Mulla on myös liuta aamurutiineja, joita toistan aamusta toiseen arkena ja viikonloppuna ja aattelin jakaa ne teidän kanssa.

Aamukahvi. Se on ensimmäinen asia mikä on mun mielessä, kun herätyskello soi. Tarviin arkena ja viikonloppuna, erityisesti viikonloppuna, oman hetken kahvin juonnille. Mielellään juon pari tai jopa kolme kuppia kaikessa rauhassa ja vasta sen jälkeen alan toimia.
Kodin järjestäminen. Ehkäpä oudoin rutiini mitä multa löytyy. Samalla kun kahvi tippuu, mun on aivan pakko saada järjestellä tavarat, suoristaa sohvan tyynyt, imuroida eteisen matto.. tai ylipäätään en  vaan voi rahottua aamupalalle, jos en saa silmään pistäviä asioita siivottua/järjesteltyä. Pahimmat puunauksen kohteet on olohuone ja tiskit. Tästä syystä astianpesukone onki mun nykyinen parasystävä.
Kalenteri. Tää on kavereidenkin keskuudessa jo yleinen vitsi ja Roopekin jaksaa ihmetellä mun kalenteriaddiktiota. Mulla on kalenterissa kaikki, siis ihan kaikki, koko elämä. Samalla kun nautin mun aamukahvia käyn aina päivän aikataulun läpi. Helpottaa kummasti päivän sujumista, kun tietää millon pitää olla ja missä, vai tarviiko olla millonkaan missään.

IMG_2745

Aamupala. Oon aina ihmetelly miten jotkut pärjää ilman tätä päivän kulmakivee. Arkenakin yritän panostaa aamupalaan, mutta varsinkin viikonloppuna mulle on tärkeetä että aamupalapöytä on täytetty herkuilla. Croissantit, tuoremehu, hedelmät, paahtoleipä, munakas.. Nää kaikki kuuluu meillä lähes joka viikonlopun vakiovarustukseen aamusin.
Vitamiinit. Sit päästään tähän mun addiktioon, joka ei onneks oo kuitenkaan mistään huonoimmasta päästä. Kuulun kuitenkin siihen ryhmään, joiden mielestä vitamiinit on elintärkeitä. Syön säännöllisesti sinkkiä, biotiinia, D-vitamiinia ja juon vielä päälle monivitamiinijuoman, joka sisältää sitte ne loput vitskut, joita en tabletteina syö.. Onko muita vitamiinimummoja, jotka voi samaistua tähän ?
Aamusuihku. Tää on toinen jakautunu ryhmä johon kuulun. Musta tuntuu että aamu lähtee paljon fressimin käyntiin lämpösen suihkun ja hiusten pesemisen jälkeen. Huomaan myös eron heti niissä aamuissa, kun oon käyny illalla suihkussa, enkä aamulla enää käy. Myös meikki tuntuu siistimmältä ja paremmalta suihkussa käynnin jälkeen. Aikaahan tää lysti vie, mutta sen hinnan oon valmis maksamaan siitä hyvän olon tunteesta

Löytyykö teiltä mitään vastaavia pakollisuuksia aamuihin? 

IMG_2738

12 kommenttia

 1. Mulle ainoita "pakollisia" juttuja on just aamukahvi(t) ja vitamiinit. En vaan voi lähteä minnekään enne näitä. :D Aamupalan usein syön joko ekalla oppitunnilla tai toimistolla riippuen kumpaan oon menossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on just sama! Tarviin vähintää nuo kaks, että voin ees harkita liikkumista pois kotoo :D

   Poista
 2. Ihana postaus!<3 Mulla pakollisia on aamupala ja meikkaus ja sen yhteydessä musiikin kuuntelu. Niillä lähtee päivä käyntiin!

  www.nooraemilia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora♥ Musiikki oli mulle kans yhessä välissä ihan must, mut nykyään jotenki nautin siitä että Roopeki nukkuu ja on ihan hiljasta!

   Poista
 3. Ilman aamukahvia ei täälläkään lähtisi aamu eikä koko päiväkään käyntiin! Myös vitamiinit on pakollinen aamujuttu - jos niitä ei ota aamulla, ne unohtuvat ihan kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjotan kans kyllä molemmat ! Hyvä että muutki on yhtä tarkkoja rutiineista! :p

   Poista
 4. Kiva postaus! Jokasella on niin omat rutiinit, mulla ei suihku tai kahvi todellakaan kuulu niihin :D Mutta ehkä noita vitamiineja pitäs itsekin alkaa taas ottamaan, kun tulee talvi eikä aurinko paista :)

  Finnlandsnorsk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! Rutiineja on kyllä ihan joka lähtöön ja tiiän kans monia jotka ei todellakaan käy aamulla suihkussa tai juo kahvia. :D Ja todellakin vitamiineja ostamaan!!

   Poista
 5. Tästäpä tuli iloinen fiilis♡ Mullekki aamukahvi on tosi tärkeä aamuissa, ilman sitä päivä ei vain lähde käyntiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla♥ Tosiaan kahvi on kyllä ihan oma lukunsa aamusin.. :D Kauheeta miten voiki olla riippuvainen jostain tällein.

   Poista
 6. Hei tosi kiva postaus <3 Mulle aamuisin tärkeintä on aamupala ja kasvojen peseminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos emmi♥ Kasvojen pesu on kyllä kans ihan vähintä mitä voi tehä jos ei pääse suihkuun! Tän allekirjotan!!

   Poista