MEIKKISIVELTIMIEN PESUPÄIVÄ

IMG_0854_edited
Viime viikolla pidin torstaina siveltimien pesutalkoot. Olin ennen, sanotaan joku vuos takaperin ihan älyttömän huolimaton siveltimien ja meikkisienien pesun ja hygienian suhteen.. Pesin ne max kerta vuoteen tai parhaimmillaan en ikinä ja vaihdoin vaan aina uudet tilalle kun vanhat alko olemaan tarpeeks heikolla hapella. Olin siis todella laiska pitämään huolta näistä ja samalla tää lysti tuli aika kalliiks, kun piti ostella uusia vanhojen likasten tilalle.. Tästäkin olis selvinny ja säästäny rahaa ihan vaan saippualla ja vedellä. 

Vieläkään en voi väittää että ihan täysin säännöllisesti näitä pesisin vaan yleensä vähän fiiliksen mukaan, kun alkaa tuntua ja näyttää siltä että nää sudit kaipaa pesua. Ostin joku reilu puolivuotta takaperin Kicks:iltä ihan siveltimien pesuun tarkotetun shampoon ja oon ollu kyllä super tyytyväinen siihen. Toki perus saippuakin sopii tähän tarkotukseen, mutta omien kokemuksien pohjalta voin sanoo, että ihan siveltimien pesuun tarkotettu oma shamppoonsa pesee hiukan paremmin ja säilyttää siveltimien pehmeyden. Itellä meinaan muutamat siveltimet muuttui parin perus saippuapesun jälkeen karkeemmiks ja tuntu iholla ikävältä. 

Kicks:in Makeup brush shampoota löytyy sen omista liikkeistä ja hintaa ei tosiaan pullolla ole kuin 7€. Itellä ainakin kestäny nyt jo tosipitkään ja moitittavaa ei vielä ainakaan ole! Lisäks tää tuoksuu tosi raikkaalta ja pesee hellävaraisesti.

Pesen siveltimet aina juoksevan veden alla. Laitan saippuaa kämmenelle ja pyörittelen sivellintä siinä niin, että saippua on varmasti ulottunu kaikkiin karvoihin. Sen jälkeen huuhtelen huolellisesti kuuman veden alla niin että vesi mikä valuu pois siveltimestä on kirkasta. Yleensä ainoastaan puristelen karvaosat kuiviksi ja jätän sitten yöksi kuivumaan pyyhkeen päälle. Pyyhkeellä kuivaaminen saa ainakin mun siveltimissä karvat hassusti hapsottamaan ja saattaa myös harventaa niitä.

Nyt jälkeenpäin kun oon ruennu säännöllisesti pesemään siveltimet, niin huomaan että meikkikin on paljon siistimpi ja raikkaampi. Ei jää suttusia yksityiskohtia ja meikkivoidetta levittäessä jälki on paljon tasaisempaa. Lisäks itellä on hygieenisempi olo, kun tietää että välineet on huolletut. 

Mistä sitten huomaa että siveltimet on pesun tarpeessa ? Likaset siveltimet rasvottuu käytössä, kerää likaa meikkipussissa ja tietenkin myös levitettävä meikki sotkee siveltimet. Mulla on tapana säilyttää kaikki muut siveltimet, paitsi puuterissa ja meikkivoiteessa käytettävät, purkeissa vessan pöydällä just sen takia ettei ne turhaan likaannu meikkipussissa, kun yleensä käytän niitä vain sen kerran kun aamulla meikkaan. Puuteria ja meikkivoidetta saatan fiksailla päivän mittaa. 

Likaisuuden ite huomaan parhaiten perus peitevoidetta ja kulmia laittaessa.. Molemmissa siveltimien jälki alkaa olemaan epätasaista ja joskus jättäää pientä rantua. Tässä vaiheessa viimeistään pesen ne. Toki likaisuus näkyy myös päällepäin. Loogisesti siveltimet sotkeentuvat käytössä, mutta ite huomaan ainakin kun siveltimien karvat alkaa hapsottamaan ja olemaan muutenkin nuhjuisen näköiset. Kaikin puolin miellyttävämpää laittaa itseensä, kun on kaikki lähtökohdat kunnossa. 

Tästä pieni vinkki tähän viikkoon. Tää lähtis nyt suihkun kautta valmistautumaan töihin ja sieltä vielä yritän kömpiä salille tekemään alkaneen viikon kunniaks selkä- ja ojentajatreenin. Ihanaa maanantaita tyypit! 

2 kommenttia

 1. Olipa hyvä postaus ja hyvä muistutus myös itselle! :D Oon vähän laiska ollu myös pesemään mitään siveltimiä tai meikkisientä, yleensä just heitän vaan roskiin ja ostan uuden. :D Mut nyt oon alkanu lähiaikoina pesemään ja ehkä ihan hyvä niin. :D

  Jenni's lullaby

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ihan ehottomasti vaan pestä! Varsinki tälleen opiskelijana ja pienemmällä budjetilla elävänä on pitäny rueta miettimään vaikka mitä niksipirkka juttuja et selviää :D Ihana jos tästä oli hyöytyä!

   Poista