MIKSET TEE SITÄ KOTONA ?

Huomenta ! Ompa ihana pitkästä aikaa herätä ajoissa, keittää kahvit ja tehä hyvä aamupala jota saa rauhassa nauttia, selailla blogeja, kuunnella musiikkia ja kohta lähtee käymään vielä vähän ulkoilemassa. Ei haittaa vaikka työvuoro, joka vie mun koko lauantaipäivän alkaa muutaman tunnin päästä, koska saan näi hyvän startin tähän päivään ja illalla kerkeen vielä tekemään jotain mukavaa. 

Tein keskiviikkona pitkästä aikaa kotitreenin näissä mun pienissä neliöissä ja onnistuin siinä yllättävänki hyvin. Meinaan siis niin hyvin, että mun pakarat on edelleen vähän turta tästä oikeesti aika pienestä duunista. Oon välillä tai oikeestaan just tällein syksyllä tavallista laiskempi lähtemään salille. En ees oikeestaan tiiä mistä se johtuu, mutta jotenkin tää harmaus ja kylmä tuuli vaikuttaa siihen tosi radikaalisti. Yleensä tämmösinä päivinä kun tää mun oman kodin lämpö vie voiton ja kumminkin pitää treenata, niin teen jonkun näkösen kotitreenin. Ei voi olettaa että on verrattavissa salitreeniin, mutta jos haastaa itteensä kunnolla ja lämppää hyvin, niin ihan varmasti saat ne reenatut paikat kipeiksi. 

Mä oon vannoutunu kyykkääjä ja se kyllä näkyy reisistä ja pakaroista.. Ei tarvii paljon haaveilla mallin urasta vaikka pituutta löytyis. Tästä voiki jo varmaan päätellä mihin osa-alueisiin mun keskiviikon treeni keskitty, jalkoihin.  En tehny kun 45min treenin, johon sisällytin treenin lisäks vajaan 10min lämmittelyn. Aikaa ite treenille jäi siis vaan 30min, mutta ottaa huomioon että teet liikkeet oman kehonpainolla, tai ainakin ite tein, niin sun treenitahti on huomattavasti nopeempi, kun esimerkiks just siellä salilla.
kotitreeni2_zps2t3fqlyg kotitreeni1_zpsdj2puhju
Näistä kahesta kuvakollaasista tein kaikki vasemman puolen liikkeet 3x20 ja oikean puolen liikkeistä valitsin kaks liikettä vatsalihaksille, eli keskiviikkona tein oikeen puoleisista treeneistä lankun "plank" ja tän "Alternate heel touchers", jonka suomenkielistä nimee ne just nyt kuollakseni muista. 

En siis ihan kauheeta vaivaa nähny tän treenin eteen, mut sain silti hien pintaan, lihakset kipeytymään ja fiilikset tuplaten paremmaks. Aikaa meni hurjat 45min, et eipä sekää suurta palaa lohkassu tän illan suht kiireestä aikataulusta. Haastan kaikki kokeilemaan vaihtoehtosesti kotitreenaamista, koska vaihtelu virkistää ja sen jälkeen kun on kontannu hetken menemään oman olkkarin lattialla muistaa taas miten kiva se salilla oleva jumppamatto onkaa! Huippua viikonloppua! 

10 kommenttia

 1. Kotitreenit on välillä ihan parhaita, mm. tänä aamuna tein vatsoja ja jalkatreeniä kotona! :)

  https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ne kyllä välillä pelastaa laiskan päivän kun vähän jumppaa kotona! =)

   Poista
 2. Pitäis itekin kyl kunnostautua ja vetää kotitreeni vaikka vaan pari kertaa viikossa. Netistä löytää niin paljon hyviä liikesarjoja niinku noissa sun kuvissaki, ja lisäks youtube on pullollaan kotitreenivideoita, ei oo ainakaan pulaa vaihtoehdoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Youtube on kyllä mun ihan lemppari näitten kotitreenien kanssa :D Vois vetää vaikka virtuaali zumban kotona ihan huoletta ! Tsemppiä reeneihin!

   Poista
 3. Mulla on jalka kipsissä ja joudun sen takia hetken tyytymään ihan vaan kotitreeniin, tästä sai hyviä vinkkejä! Normaalisti tykkään käydä salilla, mutta olen huomannut, että yllättävän hyvin kotonakin saa treenattua, varsinkin kun on käsipainot ja jumppakuminauha :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei, paranemisia ihan älyttömästi! Ei varmaan kipsatun jalan kanssa oo kovin kiva edes raahautua salille, et huippua jos tästä oli sulle apua:) Kuminauha on kyllä itelläkin useesti mukana kotona reenatessa.

   Poista
 4. Kotitreenaaminen on oikeesti laiskojen päivien pelastus :-D Meillä kaikenlisäks löytyy kaiken maailman vapaita painoja sekä lisänä parit salilaitteet jolloin kotona treenaaminen on melkein sama asia kuin salilla käyminen. ps. tää sun blogi on ihana, pakko jäädä seurailemaan <3

  https://notttwice.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjotan kaiken mitä sanoit =D Ite varsinki syyllistyn välillä turhanki useesti siihen etten vaan yksinkertasesti jaksa liikkua enää salille kotoo, kun oon sinne kerran koulusta jo päässy.. Mut sit kun kotona päättää rueta reenailemana nii homma toimii ihan yhtä hyvin ku puntillaki! Ja ihana kuulla kiva jos tykkäät♥

   Poista
 5. Oi kun olisikin motivaatiota muuhunkin kuin vain lenkkeilyyn! Pitää kuitenkin kerätä talteen nämä ohjeet ja katsella, löytyisikö sitä motivaatiota :D

  sanasokkelossa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä se motivaatio löytyy kun pari kertaa pakottaa ittensä tekemään muutakin! Itellä ainakin se motivoi eniten kun huomaa et mitä monipuolisemmin liikkuu, sitä paremmin keho voi ja tulokset näkyy ;) Tsemppiä!!

   Poista